OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “MISKUSMILLAL” 13. kohtumine 02.02.2021

Klubi “MISKUSMILLAL” 13. kohtumine 02.02.2021

Klubi alustasime vestlusega möödunud karantiiniperioodist. Rääkisime nõetest klubis ja maskikandmise vajadusest. Kõik said jagada oma eluga seotud uudiseid. Kuidas me ka ei püüdnud, oli enamasti kõik seotud viirusperioodi tõkete või viiruse endaga. Kuna laupäeval olime Avinurme Puidukojas, siis osalejad jagasid infot ning saadud emotsioone teistelegi. Kõik olid õpitud töövõtete ja saadud infoga väga rahul.

Vaatasime videot Herman Avandi ja David Vsevioviga. “Pealnägija” noorim külalisautor, 11-aastane Herman Avandi on Pärnu Sütevaka gümnaasiumi 5. klassis, aga käib juba näitlejast isa Märdi jälgedes – lisaks väiksematele esinemistele on Herman hetkel vändatava mängufilmi “Erik Kivisüda” peaosas. Äreva, paljude meelest ajaloos pöördelise 2020. aasta lõpuks palus Herman vestlusele David Vseviovi. Aastalõpu kokkuvõte, elus olulise väljatoomine ning elutarkused antud videos olid soojad ja südamesse kinnituvad. Seejärel sai iga osaleja oma lähinaabriga teha väikese aastaalguse intervjuu ja uurida, millised olid kellegi uusaastalubadused.

Teepausi ajal arutasime klubitegevuste kasulikkust ja igaüks rääkis, miks ja millal tal on olnud mingitest saadud oskustest-teadmistest kasu.

Käsitöö teema sissejuhatuseks rääkisime käsitööst ja käsitöövõtetest. Seejärel vaatasime lühikest videot rahvariiete teemal. Arutasime rahvariiete mustrite ning paikkonna eripärade üle. Täiendasime sõnavara: käised, pastlad, viisud, tanu jne.

Uurisime ja kuulasime, kuidas Anu Raud räägib oma tööst “ISAMAASTIKUD”, kõik said kirjeldada antud tööga seotud emotsioone ja kinnitasid, et nemad ei oleks ise välja lugenud seda, mida kuulsime. Vaip meeldis kõigile väga.

Uusi töövõtteid õppisime käsitöökoja õppevideost. Õpetati punuma korvi pajuokstest. Youtube üleslaetud käsitööteemalisi õppevideosid lubati kodus teisigi vabal ajal uurida.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.