OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi MISKUSMILLAL 7. kohtumine 3.11.2020

Klubi MISKUSMILLAL 7. kohtumine 3.11.2020

Seekordses klubis oli kohal vähe osalejaid ja seda töögraafikute-, haiguste ja halva ilma tõttu. Nendega, kes kohale tulid, tegime tavalise, möödunud nädala, inforingi. Jätkasime Eduard Vilde ja tema teosega “Pisuhänd”, vaatasime väikese katkendi ja arutasime selle üle, kes on pisuhänd. Väikese katkendi vaatasime ka tema näidendist “Vigased pruudid”. Pikemalt peatusime tema filmil “Mäeküla piimamees”, arutasime sisu ja ajakohasuse üle.

Peale teepausi rääkisime Jõhvi “poisist” Eduard Bornhöhest ja tema teostest “Vürst Gabriel ehk Pirita kloostri viimased päevad” ning “Kuulsuse narrid”. saime tuttavaks Agnese ja Gabrieliga ning Salomon Vesipruuli ja Jaan Tatikaga. Vaatasime, millise auşamba autorile on Jõhvi linna soovinud püstitada Seaküla Simson ning kaalusime mõtet, kas Tatikal ja Vesipruulilgi võiks olla koht Jõhvis ausammastena, ehk oleks see liiga otsene vihje poliitilistele kuulsuse narridele seal linnas. Ju aimas Bornhöhe juba seda lugu kirjutades selle sobilikkust kodulinna igal ajal.

Järgmisena vaatasime Anton Hansen Tammsaare filmi “Tõde ja õigus” treilerit. Vaatasime katkendi filmist “Kõrboja peremees”, arutasime nendegi teose sisu ja ajakohasuse üle.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.