OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Vektor” 3. õppekäik

Klubi “Vektor” 3. õppekäik

Klubi “Vektor” kolmas õppekäik toimus laupäeval, 2. oktoobril ning viis meid Jõhvi Mihkli kirikusse kuulama kahte kontserti. Nende vahel oli võimalus uudistada ka mihklilaadal toimuvat- aiasaaduste kõrval võis huviline kaubelda ka näiteks raamatute või käsitöödega, soovi korral aga uudistada kirikumuuseumi või vitraaže, kohtuda tuttavatega…

Alustuseks jõudsime koos ära kuulata Svetlana Kekiševa orelikontserdi. Kindlasti oli see mõnegi klubiliikme jaoks esimene kord pigem luterliku taustaga kirikumuusikaga tutvust teha. Samas tuleb tunnistada- meie oma Ahtme muusikakool on orelimuusika arendamise südameasjaks võtnud ja selle tegevuse viljad rõõmustvad meid kõiki.

Pärast pisikest pausi aga järgnes etteaste hoopis teisest ooperist- kuulajaid lõbustasid Viru-Nigula rahvamuusikud Ervin ja Hillar, kelle pillilood vaheldusid luuletuste ja rahvajuttudega. Eestlastele igiarmas “Ukuaru valss” läks publiku palvel koguni kordamisele.

Pille oli rahvamuusikutel kaasa väga mitmesuguseid ning peale kontserti oli soovijatel võimalus nendega ka tutvuda. Eksootilisim oli ehk Udmurtiast kaasa toodud savist ornamendiga suupill, millel oli omapärane, aga väga meeldiv tämber.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.