OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Vektor” 6. kohtumine

Klubi “Vektor” 6. kohtumine

Klubi “Vektor” 6. kohtumine toimus laupäeval, 25. septembril. Teemaks olid eestlaste rahvuskultuuri alustalad- laulu- ja tantsupeod.

Sissejuhatuseks kõnelesime, missugused kogemused on meil endil laulu- ja tantsupidudega. Selgus, et mõnedki meist on ilmselgelt sõitnud juba 1972. ja 1976. aasta laulu- ja tantsupidudele ühes ja samas rongis, uhiuued tuttidega põlvikud kotis ja pidulik tunne südames. Vaatasime koos videolõiku laulupeo avatseremooniast ning kuulasime lugusid nii laulupeo klassikalisest kui ka uuemast repertuaarist. Üheskoos õppisime selgeks ka tantsupeo avalooks kirjutatud Jaan Tätte laulu “Tuulevaiksel ööl”. Loodame, et laulate seda edaspidi kodus kaasa, nagu ka lustakat “Spordimeeste laulu”.

Veel jõudsime arutada, milline on laulu- ja tantsupidu numbrites väljendatuna ning seejärel korraldada ka rühmatöö. Jagunesime gruppideks, kellest ühe ülesandeks oli koostada memo põhimõtete kohta, millest tuleb lähtuda peoliste majutuse ja toitlustuse korraldamisel. Teine grupp pani aga kirja näpunäited, kuidas koostada 47 000 inimesest kolonn, mis liigub tõrgeteta läbi 5 km pikkuse teekonna. Arutasime mõlema rühma tööd läbi ning peatusime pikemalt kahel aspektil- kuidas vältida keskkonnareostust sadade tuhandete ühekordseks kasutamiseks mõeldud plastnõude kujul ning kas ja kuidas tuleks võtta arvesse üleilmastumise pahupoolena meiegi jaoks aktuaalseks muutunud terrorismiohtu. Klubikohtumise, nagu traditsiooniliselt laulu- ja tantsupeogi, lõpetas “Tuljak”.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.