OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Unistus” 6. kohtumine 21.09.2021

Klubi “Unistus” 6. kohtumine 21.09.2021

Klubi kohtumine algas jällegi traditsioonilise vestlusringiga. Oli juttu üritustest, matkamisest, seenelkäigust, remontimisest jne.

Alustasime libauudistega, millest rääkis Samuel Golomb ja siis kuulasime päeva libauudiseid Rohke Debelaki (Gaute Kivistik) esituses KUKU raadio vahendusel Libauudised | Kuku (postimees.ee) 21.09.2021. Uudised tekitasid üsna palju segadust ja arusaamatusi, seetõttu arutasime nende sisu koos üle.

Põhiteema oli eesti keelest ja meelest, identiteedist, eesti keelest ja selle rollist maailmas. Arutasime identiteedi küsimusi, igaüks sai rääkida, mida tema identiteedi all mõtleb ja kuidas ta end määratleb. Selgus, et see on keeruline ja sageli kammitsevad meid selles kellegi ootused (vanemad, ümbruskond/ühiskond, pere jne). Osad klubilised ütlesid, et tunnevad end kandvat erinevaid identiteete ja sageli on neil raske määratleda, milline riik on nende kodumaa. Saime teada, et Eestis on neid üldiselt omaks võetud, aga nad tunnevad, et elavad Ida-Virumaal omas inforuumis.

Pärast tee/kohvipausi rääkisime mõningatest naljadest eestlaste kohta ning jagasime klubilised paaridesse ning keskendusime rahvusepõhistele stereotüüpidele: soomlased, venelased, lätlased, eestlased. Kõik said kirjeldada, mida nad arvasid stereotüüpide kohta nende rahvuste puhul ja teised said lisada infot ja mõtteid juurde. Me ei märganudki aja möödumist, see lendas seegi kord lausa linnulennult.

Kuva lähtepilt
Pilt: karikatuur

tüüpiline eestlane – Bing images

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.