OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Unistus” 2. kohtumine 24.08.2021

Klubi “Unistus” 2. kohtumine 24.08.2021

Klubi algas traditsiooni loova uudiste ringiga. Oli neid, kes veetsid nädala puhates, remonditöid tehes, oli mitmeid põnevaid reisimisi Eestimaa mõisates ja erinevate filmide kinokülastusi. Loomulikult oli oluline teema ka presidendi valimiste teema, sest juba 30.08 võiks Eesti saada uue presidendi (kui Riigikogus saadakse kandidaadi osas kokkuleppele ja president saab piisaval arvul hääli).

Edasi viis seekordne klubi meid ühisele rännakule läbi eesti muusika. Tuletasime meelde, keda ja mida teame juba praegu muusika teemal. Ning seda ei olnud sugugi vähe: Arvo Pärt, Eri Klas, Anne Veski, Uku Suviste, Tanel Padar, Tõnis Mägi, Jaak Joala, ansambel Laine, Georg Ots, Tatjana Mihhailova-Saar … need nimed ütlesid pea kõigile midagi.

Kõik said jagada infot, mida nad teadsid Raimond Valgrest. Eriti palju temast ei teatud, aga juhendajad olid siin teejuhtideks ja juhendajateks. Rääkisime tema eluloost, temast kirjutatud raamatust/mälestustest. Kuulasime koos laulu “Muinaslugu muusikas” (esitasid: Anneli Peebo ja Marko Matvere) ja vaatasime katkendit filmist “Need vanad armastuskirjad”. Seejärel rääkisime Georg Otsast. Temast teati juba palju rohkem infot. Uudiseks oli see, et tegemist oli kuulsa ujujaga ja õppinud ehitajaga. Kuulasime laulu “Mälestus”.

Pärast tee ja kohvipausi jagasime osalejad paaridesse ning kõik said valida Raimond Valgre ja Georg Otsa eluloo vahel ning sellega tutvumise järel said nad teha intervjuu tuntud inimesega. Üks osaleja kehastus ajakirjanikuks ja teine tuntud kuulsuseks. Intervjuu tehtud, tuli see ka ette kanda: oli lõbusaid ning humoorikaid lähenemisi, väga tõsimeelseid ja uurivaid intervjuusid, oli ka püstolreporteri intervjuu. Intervjuud olid erinevad ja põnevad, kõigile meeldis see õppemeetod.

Ja aeg möödus jällegi imekiiresti. Järgmisel kohtumisel kohtume juba rahvariiete ja laulu- ning tantsupidude maailmas.

Kuva lähtepilt
Pilt: Georg Ots

georg ots – Bing images

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.