OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi Lootus 6. õppekäik 22.05.2021

Klubi Lootus 6. õppekäik 22.05.2021

Klubi kuues õppekäik viis meid jalgsimatkale Mummassaarest Merikülla. Olime valmis vihmasajuks, tugevaks tuuleks, mida viimased ilmateated ka lubasid, aga selgus, et päike naeratas seekord meile.

Kohtusime klubilistega Jõhvis, sõitsime Sinimägede muuseumi juurde ning siirdusime reipalt matkarajale. Nautisime üle pika aja imeliselt sooja ja päikselist ilma. Jalutasime giid Kai juttu järgides pikki merekallast Udria suunas, mööda suurtest rändrahnudest, imelistest rannavaadetest, savikallastest jne. Kohtasime teel luiki ja kaldapääsukesi.

Udrias mängis loodus meile ka väikese vingerpussi, sest enamasti nii madal ojake oli seekord rohke veega ja sealt läbisaamine kujunes parajaks seikluseks. Aga kõik raskused said peagi ületatud ja teekond jätkus vene maalikunstniku lemmikmaalimispaiga suunas. Ivan Šiškin, kes puhkas vahel Narva-Jõesuus ja Udrias, armastas selle Meriküla männi all istuda ja ümbrust maalida. Šiškinil on sellest puust tehtud mitu tuntud maali, mis asuvad Peterburis Vene muuseumi põhiekspositsioonis. Rahvasuus kutsutakse seda puud ka Musumänniks. Legend räägib, et armunud, kes puu all suudlevad, jäävad igavesti ühte.

Männi juurest suundusime uuesti Sinimäe muuseumi juurde, kus ootasid klubilisi ees supp, tee ja pirukad. Tore oli jagada muljeid ja elamusi ning neid jagus veel bussigi koduteekonnal.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.