OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Tuljak” 20. kohtumine

Klubi “Tuljak” 20. kohtumine

Klubi “Tuljak” 20. kohtumine toimus zoomi keskkonnas esmaspäeval, 25. mail ja teemaks oli Eesti, sealhulgas Ida-Virumaa geograafia. Sissejuhatuseks tuletasime meelde laupäeval ühiselt läbi võetud “geograafia praktikumi”- matka Mummassaarest Merikülla. Matkal osalenud klubirahvas jutustas ka teistele, mida teekonnal nähti ning kuuldi.

Seejärel said klubiliikmed jutustada, milliseid marsruute mööda viiksid nemad reisima ekskursioonigrupi, kes soovib veeta kolm huvitavat päeva Ida-Virumaal. Reisiplaanid olid põnevad ja eripalgelised, sisaldades nii kõikidele teada turistilõkse- Narva kindlus, Toila sanatoorium ja park, Kuremäe klooster, Narva-Jõesuu sanatooriumid- kui ka üsna ootamatuid ja nipiga üllatuspaiku- nõukaaegse menüü ja sisustusega kohvik Sillamäel, Tudulinna “vulkaan”, Iisaku muuseum ja matkarajad, Narva Kreenholm, kolme linna (Narva, Sillamäe, Narva-Jõesuu) promenaadid. Tõsi, Sillamäe promenaad saab oma täies jõus ja ilus avatuks alles sel nädalal, kui sisse lülitatakse ka kõik seitse purskkaevu. Me võiksime minna nii sohu, seiklusparkidesse kui järvede äärde, korraldada nii piknikuid kui uhkeid vastuvõtte restoranides. Ida- Virumaal leidub tõepoolest igaühe jaoks midagi ja just viimastel aastatel on areng olnud kiire.

Edasi aga tutvusime Eestimaal veel mõnede “trikiga” paikadega, mida iga eestlase jutust vahel kuulda võib, kaardilt aga sageli sellise nime all ei leia. Uurisime, kus asub Paganamaa, kus aga Vooremaa või Mulgimaa, miks neid just nii nimetatakse ja mida omapärast sealt leida võib. Lõpetuseks kuulasime koos Kõrsikute lugu “Mööda koduvälju” ning olime ühel meelel, et meie nädal just nii alanud ongi- süda lembet rahu täis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.