OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Nurruklubi 20. kohtumine

Nurruklubi 20. kohtumine

Nurruklubi 20. kohtumine toimus 15. mail ja teemaks oli kuu ajakirjandus.

Möödunud pühapäeval oli emadepäev ning mis seal imestada, et esimene ja kõikide jaoks meeldiv jututeema oligi käes. Jutustasime, kuidas emadepäev klubiliikmete peres möödus ning kui palju lilli, torti, mõnusaid jutuajamisi ning kohtumisi pühapäev meile seekord kaasa tõi. Ühine meeldiv üllatus oli, et üleriigiline aasta ema tiitel tuli seekord meie maakonda ning kindlasti väga õigele inimesele. Ka Jõhvi linna aasta ema on paljudele teada ja tuntud, Jõhvi kirikus peetud klubiürituse ajast paljudel ka meeles. Emadepäeva teemalise arutelu lõpetasime ansambli “Naised Köögis” etteastega.

Veel on maikuu uudiste üheks tüüpilisemaks teemaks kelle jaoks oodatud, kelle jaoks tüütu, aga igatahes sel aastal vähemasti toimuv Eurovisiooni võistluskontsert. Meenutasime kahekümne aasta tagust võidulugu ning uurisime, millise looga Eesti tänavu võistlustulle läheb.

Uudiste hulka mahtus teemasid veel. Jutustasime, mida huvitavat olime leidnud teadusportaalidest ning pikemalt oli kõne all põllumajandus, täpsemalt ühes loos väljendatud mure erinevate põllumajandusmürkide jõudmisest inimeste organismi- olgu see siis taimekaitsevahendite või loomadele manustatud steroidide ja antibiootikumide kujul. Samuti saime teada, kuidas arheoloogide ning meedikute ühistöös on uuritud muistsete inimeste söögisedelit ning nende seedekulglas leidunud baktereid ja mikrofloorat, et saada teada, mis on inimorganismis aastatuhandete jooksul muutunud. Muidugi ei pääsenud üle ega ümber koroonajuttudest, vaktsineerimispõhimõtetest ega paraku ka riigivalitsemise põhimõtetest. Kui suured võiksid siis ikkagi olla Eesti poliitikute esinduskulud ja millele-kellele neid võiks kulutada, et asi ka keskmise maksumaksja suhtes õiglane tunduks? Koos uurisime ka lugu endiste Aidu karjääride alal laiuvatest erksinistest fjordidest, mille vees teadlased ülemäärase niklisisalduse on avastanud.

Lõpetuseks pidasime ka aru maikuu üritustel osalemise üle. Juba pühapäeval ootab ees välikontsert ning nädala pärast on plaanis mereäärne matk. Loodame vaid väliüritusteks sobivat ilma!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.