OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Rändajad” 23. kohtumine 28.04.2021

Klubi “Rändajad” 23. kohtumine 28.04.2021

Klubi algas tavapärase vestlusringiga möödunud nädalast. Kõik osalejad rääkisid uudiseid, mis ikka kippusid seotud olema viirusperioodi, vaktsineerimise ja vaktsineerimispassidega. Oli ka juttu sellest, et enam ei tahagi kodust välja minna, tekib suhtlemispelgus ja stress.

Seejärel rääkisime ajakirjandusuudistest. Enamus uudised olid negatiivsed: õpetajate palk tõuseb, aga laste huvihariduse arvelt, lasteaias juhtus lapsega ränk õnnetus, juhtus ränk liiklusavarii, surid Eestis tuntud laulja Lea Dali Lion ja nätleja Ago-Endrik Kerge jne.

Klubi peateemaks (vaba teema) oli seekord: kuulsad eestlased. Rääkisime kuulsuste mõistest ja kaasaegsetest kuulsatest inimestest ning sellest, et väikerahvusena ühel eestlasel ongi keeruline olla kuulus maailmamastaabis. Vaatasime TOP10 kuulsat eestlast (TOP10 maailmakuulsat eestlast (puhkaeestis.ee)): helilooja Arvo Pärt, freestyle suusataja Kelly Sildaru, köieakrobaatika tippmeister Jaan Roose, tänavakunstnik Edward von Lõngus, laulja Kerli Kõiv, raamatute illustraator Ilon Wikland, kunstnik ja helilooja Kalev Mark Kostabi, moelooja Roberta Einer, TransferWise asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärman, Skype asutajad Jaan Tallinn, Ahti Heinla, Priit Kasesalu. Tutvustasime kõigi nende tausta ja loomingut. Klubilised tutvustasid ka kuulsaid inimesi ja enamasti olid need seotud teaduse arenguga ja olid olnud nende õppejõududeks kõrgkoolis.

Klubi eestvedajad tutvustasid Tanel Veenret „HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Tanel Veenre: minu loodud ehted on nagu Eesti rahvariided 21. sajandil – Bing video ja Aldo Järvsood „HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Aldo Järvsoo: tahaks viirusele kätte maksta! – Bing video ning nende moeloomingut. Varasematest kuulsustest tuli juttu Karl Ernst von Baerist ja Paul Keresest (Narva poiss).

Klubi lõpetasime Jaan Krossi ja katkendiga “Wikmani poisitest”. Jaan Krossi samanimelise romaani põhjal valminud teleseriaali peategelasteks on gümnaasiumi ühe klassi poisid. See on lugu koolielust, ühe põlvkonna kujunemisest, enesekssaamisest ja -jäämisest Teise maailmasõja eel ning ajal. Sarjas võib näha värvikat õpetajate ja õpilaste galeriid ja palju huvitavaid osatäitmisi. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.