OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi Lootus 20. kohtumine 22.04.2021

Klubi Lootus 20. kohtumine 22.04.2021

Kohtumine toimus selgi korral internetis zoomi vahendusel. Alguses rääkisid kõik uudistest. Enamus uudiseid olid ikka seotud viiruse, kaitsesüstide ja antikehade temaatikaga. Oli ka koolivaheajaga ja tervise/haigestumisega seotud uudistega.

Seejärel said kõik rääkida, millist looma nad endale meenutavad. Sissejuhatuseks kuulasime-vaatasime Aleksei Turovski siili tutvustust. (Aleksei Turovski räägib siilidest – YouTube). Saime teada, et siil on julge, kangekaelne, kaitseb omasid ja on väga julge, et teda ei tapa ei mürgid ega puugid, et ta alati hoiatab ega ründa kunagi esimesena. Nüüd oli kord end loomadega seostada. Enamus klubilistest olid kasside sarnased või kaslaste sarnased (ilvesed, tiigrid), oli ka saksa lambakoer ning üks klubilistest oli teinud isegi vastava testi ja sai sealt teada, et tema on panda.

Heitsime pilgu looduse varasalve. Vaatasime linki elupaigatüüpidest ( Õppeprogramm Eestimaa loodusväärtused – Euroopa tähtsusega elupaigatüübid Eestis – YouTube)  ning saime teada uusi teadmisi erinevatest elukeskkondadest ning uudissõnadest looduse teemal (nõmm, soo, käpalised, raba, arusisalik jne.) Vestlesime looduskaitsealadest ja kõik said rääkida, millistel neist nad on viibinud. Paljud tunnistasid, et siit tekkis soov mõnd uut lummavalt kaunist looduslikku elukeskkonda näha oma silmaga.

Uurisime aasta linnu kodulehekülge. Otsisime täpsemat infot kuldnoka kohta (EOÜ – Aasta linnud (eoy.ee)). Siis kuulasime youtubest kuldnoka laulu (aastalind 2021) (Kuldnokk – YouTube). Vaatasime looduskaameraid (Looduskaamera | Looduskalender.ee) ja uurisime RMK kodulehte ning sealseid looduskaameraid (Loodusega koos | RMK).

Nüüd seostasime looduse ajakirjandusega. (Eesti Loodus | Loodusajakiri). Lugesime artiklit aasta loomast rotist (Eesti Loodus 3/2021 rott (loodusajakiri.ee)) ja arutasime saadud info üle. Arutlus kujunes pikemaks mõtiskluseks roti elu-olu teemadel. Me ei pannud tähele aja kulgu ning ühel hetkel avastasime, et olime vahedeta ületanud oma kohtumise aja. Leppisime kokku, et kohtume järgmisel nädalal, et rääkida Eesti vaatamisväärsustest, põnevatest paikadest, matkaradadest jne.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.