OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Nurruklubi 19.kohtumine

Nurruklubi 19.kohtumine

Nurruklubi 19. kohtumine toimus 8. mail virtuaalselt zoomi keskkonnas ning kõne all oli Eesti siseturism, peamise rõhuasetusega maaturismile. Kõik klubiliikmed said kaaslastele tutvustada marsruute, kus neile endile on meeldinud matkata või kuhu tahaksid võimalusel minna. Saime näha ja kuulda huvitavatest paikadest, millest mõned olid kõigile teada ja tuntud, mõned aga kodutöö käigus üllatusena avastatud ka kõneleja enda jaoks- näiteks Harjumaal asuv koertemõis, kus võimalus koos toredate haskidega aega veeta, talvel aga ka kelgusõite korraldada. Uurisime koos Eesti vanu kloostreid, Jägala juga (kus oli vett “kaks ämbrit või isegi rohkem”, nagu ühe klubiliikme paariaastane lapselaps tabavalt hindas), meenutasime Värska õpetajate koolituskeskuses veedetud mõnusaid suvesid, kus populaarsete lektorile kõrval mängis kustumatut rolli ka “mo marjameeleline Setomaa”, kui laenata Värska poeedi Paul Haavaoksa sõnu. Virtuaalselt saime osaleda RMK jalgrattamatkadel ja Soomaa lootsikusõitudel ning tõdeda, et Kukruse polaarmõis või Atsalama turismitalud ootavad meid veerandtunnise sõidu kaugusel.

Pikema virtuaalse külaskäigu tegime aga vanale Võrumaale, kus saime uurida ajaloolisi traditsioone nii köögiviljade kasvatamise, saunas suitsuliha valmistamise kui ka riigipiire ületava Eesti-Läti juustuvalmistamise viiside kohta. Virtuaaltuur lõppes Võrumaa juurtega kunstniku Navitrolla koduõuel. Aitäh, suus sulav Eesti ja saatejuht Angeelika!

Muusikalised vahepalad olid seekord Bonzo repertuaarist. Kui kõik hästi läheb, kohtume temaga juba järgmisel pühapäeval Saka välilava kontserdil.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.