OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Tuljak” 17. kohtumine

Klubi “Tuljak” 17. kohtumine

Klubi “Tuljak” 17. kohtumine toimus esmaspäeval, 3. mail ja kõne all oli eesti kunst. Klubiliikmed tutvustasid enda valitud kunstnikke ning see galerii sai mitmekülgne. Pikemalt tuli juttu keerulise saatusega Ülo Soosterist, kes jäigi justkui kahe kodumaa vahele rippuma, olemata päris oma kummalegi. Hiljuti valminud portreefilm süstib aga lootust, et nii see ei jää. Veel oli kõne all udmurdi päritolu, kuid Eestis elav ja tegutsev kunstnik Stanislav Antipov ning Sillamäel tegutsenud Georgi Vinogradov, keda klubiliikmed isiklikult mäletasid.

Edasi suundusime aga Mulgimaale, kus asub eesti naivismi suurkuju Kondase keskus. Vaatasime ka Ave Nahkuri omapärase huumoriga vürtsitatud meie küla eitede- teemalisi pilte ning liikusime siis Võrumaa poisi Navitrolla hiidseente ning Aafrika loomadega pikitud võlumaailma. Veel mõtisklesime koos Anu Rauaga, kas rahvakunst saab ka täna kaasaegsele kunstnikule inspiratsiooniallikaks olla, kuidas ühendada rahvakunsti ja religiooni motiive ning elada looduse ja looduga kooskõlas.

Ajaloo keerdkäikude üle saime aga pead murda koos näitusekuraatoritega, kes meie oma Tallinna poisi, renessansiajastu meister Micheli ehk Michel Sittowi maailmakuulsate tööde Eestisse toomisega edukalt toime tulid- esimest korda 500 aasta jooksul jõudis suur hulk meistri töid Eestisse, kus poole aasta jooksul suurimat populaarsust nautisid. Jääb vaid loota, et järgmise korrani enam 500 aastat ei kulu.

Lõpetuseks uurisime koos eesti kunsti ajatelge kõige varasematest leidududest kuni kaasajani.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.