OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Rändajad” 4. õppekäik 20.02.2021

Klubi “Rändajad” 4. õppekäik 20.02.2021

Alustasime sõitu Jõhvist kell 17.30 Narva Vabalava poole, et vaadata etendust “Kaks garaaži”. Paljud ütlesid, et viiruse leviku ja kõikvõimalike rakendatud tõkete pärast pole üle aasta keegi teatrisse sattunud, seega oli see etendus eriti oodatud.

1991. aastal said Eesti ja Läti Nõukogude Liidust vabaks. 2004. aastal liitusid nad uue vanema vennaga, sel korral küll vabatahtlikult, aga siiski. Nende kahe aasta vahele jäi periood, mida üldiselt mäletatakse metsikute üheksakümnendatena – ajast, mil teismelisest riigist hakkas saama täiskasvanu. Maailm muutus peadpööritava kiirusega. Osad olid nutikad ja näljased ning said üleöö rikkaks. Teised kehastusid vanade väärtuste hoidjateks ning kritiseerisid progressi-hullust. Mis aga sai nendest isikutest, kes ei kuulunud ühte ega teise leeri?

Auhinnatud läti lavastaja Elmars Senkovs võtab fookusesse kummalise vaheala – garaaži, paiga, mis on olnud pelgupaigaks nii nõukogude mehele kui vabariigi kodanikule. „Kaks garaaži” leiab paralleelselt aset Eestis ja Lätis ning jutustab loo noortest meestest, kes koos taasiseseisvumisega enda täiskasvanuelu alustavad. Nad ei ela garaažis pärist sellist elu nagu nende isad ja vanaisad, aga nad on leidnud oma lähenemise ja võimalused.

Osadele etendus meeldis, teistele mitte, mõned kiitsid nalju, teised ütlesid, et muigama pani ja tuttavaid tundeid tekitas üheksakümnendate garaažisisutus ja plakatidki seintel.

Kuna teame juba, et klubiline tegevus on vähemalt kaheks nädalaks katkestatud, siis loodame, et juba plaanitud kontsert õppekäiguna 04.03 ikka toimub.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.