OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Rändajad” 15. kohtumine 9.12.2020

Klubi “Rändajad” 15. kohtumine 9.12.2020

Klubi algas traditsioonilise vestlusrigiga, mis jällegi keskendus koroonaviirusele ja uutele piirangutele sesos selle levikuga ja kartusele, et klubi tegevus peatatakse mõneks ajaks.

Seekordseks teemaks oli rahvuslik käsitöö. Vaatasime, kuidas Anu Raud räägib käsitöö olulisuset, talletamiset ja tööst noortega. Vaatasime käsitööajakirju ja igaüks sai ühest käsitöö võttest teistele rääkida (valituks osutusid: kudumine, makramee, laua kaunistamine pühadeks, lihavõttekaunistused/-lilled, heegeldamine, vöö põimimine ja tikkimine). Seejärel said põik tutvustada enda käsitööoskusi. Kõik tõdesid, et oskusi on, aga kiire elu ei võimalda sellega tegutseda.

Vaatasime, kuidas kantakse rahvariideid Kuusalu vallas alates 16. sajandi lõpust tänapäevani. Kordasime üle rahvarõiva komponentide nimetused ja uurisime ERMi leheküljelt saadavat infot võttes näiteks Alutaguse rahvarõivad. Seda infootsingut saab igaüks kodus jätkata.

Lõpetuseks vaatasime, kuidas kaunistada kodu ja teha Virumaa krooni pilliroost.

Lahkusime õhkõrnas lootuses, et saame veel sellel aastal kokku, kuigi kõigile tundus, et reaalsus seda ei võimalda. Jääme otsust ootama.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.