OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Tuljak” 10. kohtumine

Klubi “Tuljak” 10. kohtumine

Klubi “Tuljak”10. kohtumine toimus 30. novembril ja teemaks oli Oskar Lutsu “Kevade”. Pärast arutelu, kes ja mida Oskar Lutsust ning “Kevade” tegelaskonnast juba teab, asusime koos vaatama Arvo Kruusemendi samanimelist filmi. Filmi järel arutlesime ühises vestlusringis, kes tegelastest meile millise mulje jättis ning miks nad õigupoolest eestlaste seas nii armastatud on.

Oli rõõm kuulda, et mõnigi klubiliige oli “Kevadet” lisaks filmivaatamisele koguni lugenud. Samas tuli aga tunnistada, et nii raamat kui ka film sisaldavad ohtrasti rahvapäraseid ja mahlakaid, kuid keeleõppuri jaoks arusaamatuid väljendeid. Neid asusimegi koos läbi arutama. Saime teada, kes on köster, pastor ja praostihärra, mis seos oli neil omaaegse kooliga ja mis õppeaine oli rehkendamine. Kuhu me läheme, kui läheme kirikaeda või kabeliaeda. Mida tähendab ja kas on sobilik pöörduda kellegi poole “va töllmokk”, “lõhvard” või “sunnik”. Kas “lase jalga” tähendab soovitust kellelegi jalga tulistada või et “tee tuli surnuks” ei tähenda midagi muud kui soovitust lamp kustutada.

Kahjuks pidid paljud klubiliikmed filmi vaatama kodus, sest viirus ning karantiinikohustus ei ole meistki mööda läinud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.