OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Nurruklubi 9. kohtumine

Nurruklubi 9. kohtumine

Nurruklubi 9. kohtumine toimus 14. novembril ja oli pühendatud ajakirjandusele. Klubitöös lõi kaasa ka meile juba eelmisest korrast tuttav üliõpilane Linda.

Millised uudised siis olid meie jaoks viimase kuu aja jooksul tähtsad?

USA-s valiti presidenti ning sellega seotud sündmuste tuules toimus muudatusi ka Eesti valitsuses. Sõda Mägi-Karabahhi pärast ei ole õigupoolest lõppenud ning elanike kannatused ei saa kedagi ükskõikseks jätta. Meie oma Virumaa kodusel kamaral aga vahetus Narva linnavõim. Kas uut seltskonda linna eesotsas tasub siis toetada või mitte? Enamik jäi seisukohale, et ootame ära. Jah, ja muidugi see va koroona.

Järgmiseks leidis igaüks lugemislaualt enda jaoks sobiva ajalehe ning valis välja lehenumbri kõige positiivsema ja kõige negatiivsema loo. Teemade spekter oli lai: isadepäev tõi leheveergudele muhedaid lugusid pereisadest ning nende järeltulijatest, tervise teemalehes anti head nõu, millised toidud aitavad oma tervist paremini hoida, lemmikloomade erinumber rõõmustas, et paljud varjupaigaloomad leiavad endale uue kodu. Murelikuks tegi aga kooli- ja perevägivald, alaealistele suunatud küberkiusamine, vähene tähelepanu vaimse tervise probleemidele ja suur hulk hüljatud loomi, kes igal aastal varjupaikade abiga uue kodu otsingutele peavad asuma.

Seejärel oli aeg alustada rühmaväitlusega. Kõige rohkem kõnetanud teemaks hääletati… nojah, koroona. Väitlus keskendus küsimusele, kas valitsus peaks viiruse leviku piiramiseks uuesti eriolukorra välja kuulutama ja ühiskonna nii-öelda “lukku panema” või tuleks leida pehmemaid meetmeid, mis arvestaksid rohkem ka majanduse vajadusi. Väitlus kujunes elavaks ning sõbralikuks. Argumente jätkus mõlema seisukoha kaitseks, kuid tõde, nagu ikka, näis jäävat kusagile vahepeale. Üldvõitjaks jäi soov jõuda lõpuks vaba ja turvalise elukorralduse juurde tagasi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.