OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi Lootus 6. kohtumine 08.10.2020

Klubi Lootus 6. kohtumine 08.10.2020

Eesti keele ja eesti kultuuri klubi on lahutamatult seotud laulu-ja tansupidude teemaga. Veel kogunemise minutitel olid suurel ekraanil kaadrid 2019. aasta juubelilaulupeo rongkäigust. Vestluse avaringis selgus, et klubi liikmete seas on laulupeo osaleja (lastekooriga), mitmel klubi liikmel on lapsed osalenud Noorte laulu- ja tantsupeol. Laulupeo teemat aitas arendada ka see, et juhendaja Anne on samuti laulupeo osaleja, aga juhendaja Samuel alates 1985. aastast töötab laulupidude orgkomitees majutajana ja kolonnikuratoriina. Teema arendamisel lähtusime teesist – laulupidu ei ole muusikafestival või suurkontsert Lauluväljakul. Eestlaste jaoks on laulupidu rahvuskultuuri pärand. Laulupidu (ka tantsupidu) on pidev kultuuriline protsess. Keelharjutused olid samuti seotud laulupeoga. Kuulasime “Põhjamaad”ja “Ta lendab mesipuu poole” ning täitsime laulusõnades lüngad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.