OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Nurruklubi 4. kohtumine

Nurruklubi 4. kohtumine

Nurruklubi neljas kohtumine toimus 10. oktoobril ja selle sisuks olid laulu- ja tantsupeod: ajalugu, repertuaar, korraldajad, autorid ja dirigendid, aga ka (üllatus-üllatus!) logistika. Selgus, et klubiliste hulgas leidus neidki, kes veel ise Gustav Ernesaksa taktikepi all ühislaulmas on käinud. Enamiku jaoks piirdus laulu- ja tantsupeokogemus siiski pealtvaatajarolliga, kuid paljudel oli tekkinud ka isiklikum side: kellel esines laulukaare all laps või lapselaps, kes abistas enda koolikoore peoks valmistumisel…

Uurisime ühiselt, kuidas pidu algab, milliseid ettevalmistusi selleks teha tuleb ning kuidas peolised välja näevad. Kuulasime läbi kõige tuntumad peolaulud: Gustav Ernesaksa- Lydia Koidula “Mu isamaa on minu arm”, nii Mihkel Lüdigi kui Tõnis Mäe “Koit”… Tantsupeo repertuaarist on tuule tiibadesse saanud Jaan Tätte “Tuulevaiksel ööl” ning seda laulame nüüdsest peale kõik sõnadega (jah, muidugimõista just nende imeilusate ÜLIpikkade soomeugri täishäälikutega- tuuuulevaiksel ööööl….)

Nurruklubi töörühmade jagatud näpunäited peo logistilise poole korraldajatele

Kohtumise teine pool kulges peamiselt logistika valdkonnas. Mida peaks küll tegema korraldustoimkond, kellel on tarvis terveks pidunädalaks korraldada kümnete tuhandete lauljate-tantsijate majutamine, toitlustamine, rongkäik Vabaduse väljakult Lauluväljakuni? Usun, et nõuanded said head ja mitmekülgsed.

Ning loodetavasti sai nädalavahetus Miina Härma “Tuljakuga” alles õige hoo sisse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.