OÜ Mitteldorf on Eesti Töötukassa koolituskaardi partner

Klubi “Tuljak” 1. kohtumine

Klubi “Tuljak” 1. kohtumine

Sillamäe eesti keele ja kultuuri tundmise klubi kohtus esimest korda septembrikuu viimasel esmaspäeval Sillamäe gümnaasiumis. Tutvumisringis selgus, et üsna suur osa klubi liikmetest on omavahel nii või teisiti juba varem tuttavad ja nõnda läks tegevus hoogsalt käima. Klubirahva huvid osutusid mitmekesiseks. Kõige rohkem näib huvi pakkuvat kirjandus ja lugemine, samuti kunst, käsitöö, kino, muusika, ajalugu, fotograafia… Tutvumisringi järel kulges väikese vimkaga ka klubi nimevalik. Nimelt avastas osa klubiliikmeid esimese hääletamise järel, et sama nimega, kuigi teises valdkonnas tegutsev selts on Sillamäel juba olemas. Seejärel saabus ettepanek hääletada kahe enim hääli saanud variandi vahel uuesti ning lõpuks leiti juba konsensuslikult, et parim võimalik nimi meie klubile on “Tuljak”.

Edasi panime paika klubi reeglid. Muidugi räägime me klubis eesti keeles. Me oleme abivalmis ja toetame üksteis selles. Me kuulame teise jutu alati lõpuni ega katkesta kedagi. Telefonid see-eest lülitame hääletuks. Arutasime ka, mida meie jaoks tähendab ettepanek “Ära loo opositsioonilist rühma”. Jäime arusaamisele, et “opositsioonilise” all mõtleme siinkohal “vaenulikku” ja seda tõesti teha ei maksa. Küll aga on teretulnud demokraatlik oponeerimine, vastuväidete esitamine ja eriarvamuse avaldamine. Sünnipäeva puhul võib tulla tordiga. Külmetushaigusega see-eest tuleb kodus püsida ja ennast ravida, et järgmisel korral juba tervena tagasi olla.

Veel valmisid esimesel kohtumisel rühmatöödena ajakirja “Tuljak” kaunid esikaaned ja kohtumise lõpetas endastmõista “Tuljak”.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.