Klubi «Vektor» 13. kohtumine
Klubi «Vektor» 13. kohtumine toimus laupäeval, 13. novembril ja teemaks rahvakombed ning rahvustoidud. Kuna viimasel klubiüritusel olime ühisel jõul Iisaku kandi toite valmistanud ning ka selle kandi rahvakommetest mõndagi teada saanud, oli aruteluks ainest küllaga. Vaagisime koos leiva, saia ja karaski häid külgi ning kurvastasime koos, et Jõhvi rahvale seni karaskit pakkunud talupood koroona aegu üle pole elanud ning karaski ostmise võimalusi kodulinnas selle võrra vähemaks on jäänud. Hernepudru osas läksid osalejate maitsed küll lahku- oli nii neid, kellele see tõesti maitses kui ka teisi, kes Iisakus proovitud suutäiega piirduvad ning koduse hernepudruga ei katseta. Hernestele lisaks tuli jutuks veel ka oapasteet- selle valmistamiseks pole muud saladust, kui et ükskõik millise pasteedi retseptis lihakraam keedetud ja purukshõõrutud ubadega asendada ning külalistele ette anda. Eine järel on garanteeritud lihasööjate üllatus, et pasteedileib sel korral puhtal kujul taimetoidul põhines.
Vaheajal maiustasime aga teemakohaselt kodunt kaasa võetud hõrgutistega. Peale lõunapausi jätkasime aga eesti toidu ja maitseelamuste teemal. Seekord oli abiks saatesari «Suus sulav Eesti», kus otsisime Angeelika Kangi abiga Raplamaa toidust neid õigeid ja omasid. Loodan, et saatesari leiab klubiliikmete hulgast uusi jälgijaid, sest lisaks kokakunstile avab saade sageli ka omapäraseid vaateid kohalikule elule ja ajaloole. Ning on soovi korral lihtsalt mõnus ja hariv taustalugu pühapäevahommikuse kohvitassi juurde.
Viimase ülesandena uurisime aga eestikeelseid kokaraamatuid ning igaüks tutvustas enda valitud raamatu abiga, millist toitu kavatseb ta pühapäevahommikul sisse sadanud klubiseltskonnale pakkuda. Valik oli lai, ulatudes küpsetistest tervislike salatite ja suppideni.